DNieuws

Thijs Jansen uit Nijmegen heeft een slimme oplossing bedacht voor het alledaagse probleem van studenten: de Krathaak. Met deze uitvinding kunnen studenten gemakkelijk een krat bier aan hun fiets hangen, waardoor ze niet langer hoeven te worstelen met het vervoeren van zware lasten op hun bagagedrager.

Jansen, een hobby-uitvinder, kwam op het idee tijdens een warme zomerdag in 2021, toen hij boodschappen deed voor een barbecue en een kratje bier vergat mee te nemen. Hij wilde niet speciaal voor dat kleine ritje naar de supermarkt de auto pakken, dus besloot hij iets handigs te bedenken om het krat bier op zijn fiets te kunnen vervoeren. 

Met zijn achtergrond als hobby-uitvinder en zijn passie voor 3D-printen, maakte Jansen dezelfde avond nog een schets en ging hij de volgende dag aan de slag met zijn 3D-printer. Na verschillende pogingen en testritjes, waarbij geen enkel flesje bier sneuvelde, ontwikkelde hij een ontwerp waar hij tevreden over was. In eerste instantie wilde hij het idee verkopen, maar toen er weinig interesse was, besloot hij zelf te gaan ondernemen. 

Met behulp van StartUp Nijmegen zette Jansen de productie op, zette de rechten van de uitvinding op zijn eigen naam en bracht hij de Krathaak op de markt. De verkoop ging veel beter nadat een video van het product populair werd in Duitsland. Hierdoor wilden steeds meer mensen het product kopen, niet alleen in Duitsland, maar ook in Amerika, Australië en Nederland. De Krathaak is vooral populair in studentensteden, waar het wordt gezien als dé oplossing voor de ‘problemen des levens’ van studenten. 

Naast zijn werk als scheepsmonteur bij een groot baggerbedrijf, blijft Jansen zijn uitvindwerk doen als hobby. Hij heeft geen plannen om van de Krathaak zijn fulltime baan te maken, maar als hij kan leven van het uitvinden van leuke dingen, wil hij dat wel. 

Deel dit

Geef een reactie

Ga naar de inhoud