DNieuws

Vorige week op woensdag 25 september vierde de voetbalclub FC Barcelona hun 125-jarig bestaan samen met de Internationale Week van de Doven en de Internationale Dag van de Gebarentalen. Hiermee wilde FC Barcelona de Spaanse Dovengemeenschap eren.  

Vóór de aftrap van de speciale wedstrijd werd het clublied van FC Barcelona door een dovenkoor in de Spaanse Gebarentaal vertolkt. Voordat het lied begon, begeleidden dove kinderen de spelers het veld op. 

Daarnaast had FC Barcelona een promotiecampagne gemaakt.  Spelers van zowel het mannen- als vrouwenelftal, zoals Jules Koundé, Marc Casadó, Sergi Domínguez, Jana Fernández, Marta Torrejón en Ona Batlle, deden mee in video’s die vorige week zijn gedeeld. Ze vroegen fans om de ondertiteling op het scherm in het stadion te volgen en hard “Barça, Barça, Barça!” te zingen, terwijl ze hun handen in de lucht steken om het gebaar voor Barça te maken. 

Het gebaar voor Barça is ontwikkeld door de Barça Dovensupportersclub, samen met de Culturele Dovenvereniging van de stad Barcelona. 

De samenwerking tussen FC Barcelona en de doven is mogelijk gemaakt door de steun van start-up Visualfy. Visualfy is opgericht in 2017 en biedt technische oplossingen aan voor doven en slechthorenden. FC Barcelona investeert in deze start-up als steun aan de Spaanse Dovengemeenschap. 

Bron: Tine Hedin / Teckenrapport 
Vertaling + revisie: Jos de Winde 

Deel dit

Geef een reactie

Ga naar de inhoud